- 2 demet semizotu
- 1 su bar.haşlanmış yeşil mercimek
- 1 kahve fin.pirinç
- 1 çor.kaş.salça
- 1 adet kurusoğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bar.sıvıyağ
- 1 çay kaş.tuz
- 1 tatlı kaş.toz kırmızıbiber
YAPILIŞI
Ön hazırlık olarak yeşil mercimeği birkaç saat suda ıslatıp, daha sonra haşlayıp,süzdürelim.Semizotlarını da iyice temizlenene kadar yıkayıp, süzdürelim.Tencerede sıvıyağ içinde ince doğranmış kurusoğanları ve kıyılmış sarımsakları soteleyelim.Salçayı ve toz kırmızıbiberi ekleyip soteleyelim.Semizotlarını ekleyelim.Bir iki sefer salçayla karışana kadar çevirelim.Üzerine haşlamış olduğumuz yeşil mercimekleri yayalım.Yine üzerine yıkamış olduğumuz pirinçleri ekleyip karıştırmadan yavaşça sıcak suyunu ekleyelim.Semizotu suyunu salacağı için fazla su eklemeyelim.Pirinçlerin pişme durumuna göre sıcak su ilave edilebilir.Ocaktan almadan bir kaç dakika önce tuzunu atalım.Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. (Yeşil mercimeği, ıspanak ve pazı pişirirkende kullanabiliriz.Gerçekten güzel bir lezzet veriyor.)
2 yorum:
Fatma Hanımcım ellerinize sağlık harika görünüyor
Fundacığım,teşekkür ederim.Bende ilk kez denedim.Evdekiler tarafından beğenildi.
Yorum Gönder