MALZEMELER
- 150 gr dana kıyma
- 1 adet domates
- 1 adet ince sivri biber
- 1 çor.kaş.domates salçası
- 1 çor.kaş.tereyağ
- sıvıyağ
- 2 tatlı kaş.toz kırmızıbiber
- 2 tatlı kaş.kuru nane
- 1 tatlı kaş.tuz
- 1/2 su bar.kurutulmuş kesme çorba {tel veya arpa şehriye kullanılabilir}
- 5-6 su bar.su
Tencereye kıymamızı koyalım, biraz su ilave edip kaşıkla ezerek kıymanın tanelenmesini sağlayalım.Kıyma suyunu salıp,çektikten sonra tereyağı ve sıvıyağını ekleyelim.ince doğranmış sivribiberleri kıyma ile beraber kavuralım.salçayı ve kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ekleyelim.salçanın kokusu çıktıktan sonra toz kırmızıbiberi.naneyi ve tuzunu ekleyelim.Kavrulan iç harcımıza sıcak su ekleyip kaynamasını bekleyelim.Bir iki taşım kaynayıp özleştikten sonra hazır kesilmiş olan kesme çorbalarımızı atalım.5-10 dakika kaynatıp, pişince ocaktan alıp sıcak servis yapalım.
KESME ÇORBA HAMURU
- 2 su bar.un
- 1 yumurta
- 1 çay kaş.tuz
- su
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder