12 Mart 2013 Salı

SİRKELİ KURABİYE





MALZEMELER
  • 250 gr.margarin- oda sıcaklığında
  • 1/2 çay bar sıvıyağ
  • 1/2 çay bar sirke
  • 3 tatlı kaş. toz şeker
  • 2 çay kaş. tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı (akı dışına)
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine susam
YAPILIŞI
  • Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ, sirke, yumurta sarısı ve toz şekeri karıştırma kabına konur. Elde karıştırarak homojen bir karışım sağlanır.Yavaş yavaş elenerek un eklenir. Unun üzerine tuz ve kabartma tozu eklenip kulak memesi yumuşaklığında klasik hamur yoğrulur. İri ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar kopartılıp elde yassı şekil verilir. Önce yumurta akına ardından susama bulanıp, tepsiye dizilir. 175 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: