MALZEMELER
- 2 su bar.un
- 1 çay bar.sıvıyağ
- 115 gr.margarin
- 1,5 su bar. toz şeker
- 2,5 su bar. su
YAPILIŞI
- Sıvıyağı ve margarini tencereye koyup, eritelim. Unu yavaş yavaş ekleyip bir yandan da karıştıralım. Kısık ateşte un koyu bir renk alana kadar sürekli karıştıralım.
- Başka bir kab içinde su ve şekeri koyup, karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
- Un koyu bir kıvam alınca şekerli suyu yavaş yavaş ekleyip, bir taraftan da hızlıca karıştıralım.Macun kıvamına gelip tencere içinde toparlanan helvayı ocaktan alıp sıcakken kaşıkla şekil verelim.
5 yorum:
Ellerinize sağlık,tam kıvamında olmuş..
Teşekkür ederim.Çok fazla şerbet sevmeyenler için hafif kıvamlı bir helva
ellerinize sağlık uzun zamandır yapmadığım bir helva
su ile rengi kara olur neden sut kullanmadin hem su ile lezzetli olur mu ki
süper yha bu tarif un helvası tarifi bence harika olmuş elinize sağlık
Yorum Gönder