13 Mart 2013 Çarşamba

CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE




MALZEMELER
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 su bar.elde kıyılmış ceviz içi
  • 3 su bar.un
Üzerine:
  • 2 çorba kaş.pudra şekeri
  • 1 tatlı kaş.tarçın
YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri ile karıştırılır. Üzerine elenmiş un eklenip hamur toparlanana kadar karıştırılır. Sert bir hamur olmayacak. En son ceviz içi eklenir. Hamurdan küçük misketler yuvarlanıp tepsiye dizilir. 175 derece fırında hafif pembe pişirilir. Sıcakken pudra şekeri tarçın karışımına bulanıp servis edilir. Afiyet olsun.

2 yorum:

FUNDA FUNDAMENTA dedi ki...

çok lezzetli görünüyor mis..

sanal sofram dedi ki...

Gerçekten tadı çok güzel.Kurabiyeyi yapınca masanın üzerine koyuyorum, gelip geçerken sürekli atıştırıyoruz.