12 Mart 2013 Salı

UN HELVASI




MALZEMELER
  • 2 su bar.un
  • 1 çay bar.sıvıyağ
  • 115 gr.margarin
  • 1,5 su bar. toz şeker
  • 2,5 su bar. su
YAPILIŞI
  • Sıvıyağı ve margarini tencereye koyup, eritelim. Unu yavaş yavaş ekleyip bir yandan da karıştıralım. Kısık ateşte un koyu bir renk alana kadar sürekli karıştıralım.
  • Başka bir kab içinde su ve şekeri koyup, karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  • Un koyu bir kıvam alınca şekerli suyu yavaş yavaş ekleyip, bir taraftan da hızlıca karıştıralım.Macun kıvamına gelip tencere içinde toparlanan helvayı ocaktan alıp sıcakken kaşıkla şekil verelim.

6 yorum: