13 Mart 2013 Çarşamba

ERİŞTELİ BULGUR PİLAVI




MALZEMELER
  • 2 su bar.pilavlık bulgur
  • 1 su bar. hazır paket erişte
  • 3 çor.kaş. tereyağ
  • 1/2 çay bar sıvıyağ
  • 5 su bar. tavuk suyu + su
  • 1 tatlı kaş. tuz
YAPILIŞI
  • Tencereye tereyağı ve sıvıyağı konur. Eriyince erişteler eklenir, karıştararak pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş bulgur eklenip kavurmaya devam edilir. Tuzu atılır. Tavuk suyu ve su karışımı eklenir. Kaynayınca tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince ocaktan alınıp demlendirilir. (Bulgur yıkamadan yapılırsa biraz daha su çekebilir. Kıvamı kontrol edilerek suyu ayarlanır.)  Afiyet olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok severim ellerinize sağlık

sanal sofram dedi ki...

Senin de ellerine sağlık,bloğun göz dolduruyor.