14 Mart 2013 Perşembe

FIRINDA SEBZELİ TAVUK







MALZEMELER
  • 1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 200 gr. bezelye konserve
  • tuz ve karabiber
Beşamel sos için:
  • 3 su bar.süt
  • 3 çor.kaş. un
  • 5 çor.kaş. sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • tuz ve karabiber
  • 100 gr. kaşar rendesi
YAPILIŞI
  • (Haşlanıp artan tavuk etleri bu tarif için kullanılabilir. Ayrıca istenirse tavuk eti kuşbaşı şeklinde doğrayıp sote edilerekte kullanılabilir.)
  • Haşlanan tavuk etleri küçük parçalara ayırarak didiklenir. Patates ve havuçlar kare şeklinde doğranır. Sıvıyağında önce patates ardından havuçlar kızartılır.Kağıt havlu üzerine alınıp fazla yağı emdirilir. Bir kap içinde tavuk eti, kızaran patates, havuç ve bezelye karıştırılır. Bir miktar tuz ve karabiber atılır. Pişirilecek fırın kabı margarinle yağlanır ve unlanır. Hazırlanan karışım tepsiye yerleştirilir.
  • Başka bir tencerede sıvıyağ içinde un karıştırılarak hafif kavrulur. Kokusu çıkınca karıştırmaya ara vermeden sütü ekleyip sos kıvamını bulana kadar pişirelim. Ocaktan alıp biraz ılıyınca içine 1 yumurtayı kırıp, tuz ve karabiber ekleyip hızlıca karıştıralım.Kıvamı çok koyu olmayacak. Malzemelerle bütünleşmesi için biraz yumuşak olması iyidir.
  • Hazırlamış olduğumuz sosu tavuklu harcın üzerini kapatacak şekilde yayalım. Üzerine kaşar rendesi serperek.180 derecede kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
  • Bu tarifi yıllar önce Emine Beder programında yapmıştı. Öğrendiğim günden beri tavuk eti arttığı zaman yaparım. Çok bereketli ve lezzetli bir yemek.

4 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

Nefis olmuş,ellerine sağlık canım..Çokta pratik..

Mortencere dedi ki...

elinize sağlık fatma han....bizde isteriz...

Ilhan Ucer dedi ki...

Beşamel sosla nefis olmuş. Börek gibi görünüyor. Ellerinize sağlık.

sanal sofram dedi ki...

Teşekkür ederim.Beşamel sos sevenler için güzel bir lezzet.