12 Mart 2013 Salı

UN HELVASI




MALZEMELER
  • 2 su bar.un
  • 1 çay bar.sıvıyağ
  • 115 gr.margarin
  • 1,5 su bar. toz şeker
  • 2,5 su bar. su
YAPILIŞI
  • Sıvıyağı ve margarini tencereye koyup, eritelim. Unu yavaş yavaş ekleyip bir yandan da karıştıralım. Kısık ateşte un koyu bir renk alana kadar sürekli karıştıralım.
  • Başka bir kab içinde su ve şekeri koyup, karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  • Un koyu bir kıvam alınca şekerli suyu yavaş yavaş ekleyip, bir taraftan da hızlıca karıştıralım.Macun kıvamına gelip tencere içinde toparlanan helvayı ocaktan alıp sıcakken kaşıkla şekil verelim.

5 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık,tam kıvamında olmuş..

http://sanalsofram.blogspot.com/ dedi ki...

Teşekkür ederim.Çok fazla şerbet sevmeyenler için hafif kıvamlı bir helva

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık uzun zamandır yapmadığım bir helva

Adsız dedi ki...

su ile rengi kara olur neden sut kullanmadin hem su ile lezzetli olur mu ki

Sevim ince dedi ki...

süper yha bu tarif un helvası tarifi bence harika olmuş elinize sağlık