11 Haziran 2012 Pazartesi

ELMALI KURABİYE





MALZEMELER
  • 1 su bar.eritilmiş margarin
  • 1 su bar.yoğurt
  • 1 su bar.tozşeker
  • 1 su bardağından 1 parmak kadar eksik sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İçi İçin:
  • 5 adet elma
  • 1 çay bar.tozşeker
  • 1 tatlı kaş.tarçın
  • elde kıyılmış ceviz içi
Üzeri için: pudra şekeri

YAPILIŞI

Kurabiyemizin önce iç harcını hazırlayarak başlayalım.Elmaları rendeleyip pişireceğimiz tencereye alalım.Üzerine toz şekeri ekleyip ara ara karıştırarak suyunu çekip, pişmesini sağlayalım.Elmalar iyice suyunu çekip toplandıktan sonra ocaktan alıp, içine tarçını ve ceviz içini ekleyip karıştıralım.Bir köşede soğumaya bırakalım.
Hamurumuz için margarini eritelim.Karıştırma kabına alalım, üzerine sıvıyağı ekleyip, karıştırarak soğumasını sağlayalım.Yoğurdu, tozşekeri, yumurtayı ekleyip elimizle homojen bir karışım elde edelim.Üzerine elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip, kulak memesinden biraz daha kıvamlı bir hamur yoğuralım.Streç filme sarıp 20 dakika kadar dolapta dinlendirelim.Hamurumuzu 7 bezeye ayıralım.Unlanmış tezgah üzerinde açıp, bıçakla 8 eşit üçgen parçaya ayıralım.İç harcımızı üçgenin üst tarafına koyup rulolar saralım.Tepsiyi yağlamadan dizelim.190-200 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine tel süzgeçle pudra şekeri serpelim.Kıyır kıyır iki tepsi, 56 adet kurabiye çıkmaktadır.Afiyet olsun.

3 yorum:

hanife dedi ki...

eline sağlık elmalı kurabiyeyi çok severim bloğunu izlemeye aldım selamlar

http://sanalsofram.blogspot.com/ dedi ki...

çok teşekkür ederim Hanife Hanım :) sevgileer

kardelen sezgin dedi ki...

çok güzel severim bende bu tatlıyı elinize sağlık kelime doğrulatmayı kaldırırsanız daha çok yorum yazarız