2 Haziran 2012 Cumartesi

KADINBUDU KÖFTE






MALZEMELER
  • 500 gr.yağsız kıyma
  • 1 adet kurusoğan
  • 2 çor.kaş.sıvıyağ
  • Kıymanın yarısı kadar pilav
  • (1 çay bar.pirinç, 1.5 çay bar.su)*
  • 1 tutam maydanoz
  • tuz, karabiber, yenibahar,
  • kırmızıtozbiber.kekik
Kızarmak için: un yada galeta unu, 2 adet yumurta

YAPILIŞI

Ben pilav arttığı zaman ertesi gün yayla çorbası yada kadınbudu köfte olarak değerlendiriyorum.Pilav bana göre bu köftede haşlanan pirinçten daha lezzetli oluyor.Pilavımız yok ise 1 çay bar.pirinci, 1.5 çay bar.su ile ocağa koyalım.Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp kapağını örtüp kendi halinde şişmesini sağlayalım.Gelelim köftemizin yapılışına
İnce bir şekilde doğradığımız kurusoğanları iki çor.kaş.sıvıyağda rengi sararana kadar kavuralım.Ardından kıymanın yarısını ekleyelim.İyice suyunu çekene kadar kavuralım.Biraz soğumasını
bekleyelim.Karıştırma kabına kavrulan kıymayı, çiğ kıymayı, pilavı, kıyılmış maydanozu ve istenilen ölçüde baharatları ekleyerek köfte harcını yoğuralım.Yarım saat buzdolabında bekletelim.Dolaptan aldığımız köfte harcından yassı köfteler hazırlayalım.Köfteleri önce una veya galeta ununa bulayalım.Daha sonra bir fiske tuz ile iyice çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızdırılmış sıvıyağında arkalı,önlü olarak kızartalım.Havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını emdirdikten sonra servis yapalım.

Hiç yorum yok: