6 Haziran 2012 Çarşamba

KAYISI TATLISI


Malatya yöresinde sıkça yapılan bir tatlı olan kayısı tatlısı, aynı zamanda Kayserinin Develi ilçesindede sıkça yapılmaktadır. Malatya kayısısı gibi işlenmiş bir kayısı değildir.Kayısılar ikiye bölünüp, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra güneşte kurutulur.Hafif ekşi bir tadı olur.Tamamen organiktir.
Kayınvalidemin çok sık yapmış olduğu bir tatlıdır.


MALZEMELER
  • 1 büyük kâse gün kurusu kayısı
  • 1 çor kaş.tereyağ
  • 1 çay bar.tozşeker (isteğe göre artırılabilir.)
  • 1,5 su bar su
  • ceviziçi
YAPILIŞI

Kuru kayısılar ılık su içinde iyice yıkanır.5 dakika kadar ılık suda bekletilip tekrar iyice yıkanır.Fazla suyu süzdürülür. Tencereye bir çorba kaşığı tereyağ konur, kayısılar eklenir. Hafif kayısıların rengi dönene kadar karıştırılarak kavrulur. Üzerine şeker ve suyu eklenir. Bir kere karıştırıldıktan sonra bir daha karıştırmadan, kayısıların yumuşayana kadar pişmesi sağlanır. Suyunu çekip, yumuşayan tatlımız ocaktan alınır. Üzerine ceviz içi ile servis edilir.

Hiç yorum yok: