24 Haziran 2012 Pazar

SEBZELİ TAVUKLU MAKARNA




MALZEMELER
  • 1 paket makarna
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kurusoğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kırmızı biber
  • sıvıyağ
  • tuz, karabiber
  • 1 tutam fesleğen
YAPILIŞI
  • Öncelikle iç harcımızı hazırlayarak başlayalım.İnce doğranmış kurusoğanı ve sarımsağı sıvıyağda soteleyelim. Ardından kabuğu soyulup jülyen doğranmış havuçları ekleyelim, birkaç dakika rengi dönene kadar kavuralım. Kabakları kabuğunu soymadan, jülyen doğrayıp  yine birkaç dakika kavurup renginin değişmesini sağlayalım. Jülyen doğranmış tavuk göğüs etimizide ekleyip kavuralım. Aynı zamanda kırmızı biberleride jülyen doğrayıp ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp, tavuğun hafif suyunu salmasını sağlayalım. Bu suyu sebzeler çekip pişene kadar ara ara karıştıralım. Sebzeler ve tavuk pişince tuz  ve karabiberini ekleyelim. İsteğe göre 1 tutam kıyılmış fesleğen ekleyip ocaktan alalım.
  • Diğer tarafta tuzlu, sıvıyağ katılmış kaynar suda makarnaları haşlayıp, süzdürelim. Hazırlamış olduğumuz sosumuzu  makarnamıza ekleyip karıştırarak servis edelim. Bu sosla 6 kişilik ,bir tencere makarna yemeği çıkmaktadır. Afiyet olsun.

4 yorum:

kardelen sezgin dedi ki...

süper olmuş eline sağlık

Sanal Sofram dedi ki...

Çok teşekkür ederim , sevgiler :)

annemahsustan dedi ki...

Çok güzel şeyler yayınlamışsınız, baktım hepsine tek tek: )

Tülin Çekmeceligil dedi ki...

Merhabalar,
Sizi ilgi ile izliyorum. Ben de beklerim.
Sevgilerimle,
Tülin
www.yediklerim-yaptiklarim.blogspot.com