6 Haziran 2012 Çarşamba

UNLU BÖREK






 MALZEMELER
  • 3 adet yufka
  • 4-5 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 çay kaş.karabiber
  • 1 çay kaş.toz kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaş.tuz
arakat için: yeterince un ve 1 kahve fincanı buğday nişastası
yağlamak için: 1 çay bar.erimiş tereyağ, 1 su bar sıvıyağ
üzerine: 1 yumurta sarısı

YAPILIŞI

İlk önce iç harcı hazırlayalım: Haşlanmış patatesleri rendeleyip, içine baharatları ve tuzu katıp karıştıralım. Ayrı bir tavada tereyağını eritip içine sıvıyağı ekleyip karıştıralım. Yufkayı tezgah üzerine açalım. Üzerine bol miktarda eritmiş olduğumuz yağ karışımından sürelim. Tel süzgeç üzerine 1-2 su bardağı kadar un koyup, yufkanın her tarafına eşit bir şekilde eleyelim.elimizle 1 tutam kadar buğday nişastası alıp onuda serpelim. Karşılıklı kenarları ortada buluşacak şekilde birleştirelim. Çevirdiğimiz kenarlarında üzerine bolca yağ sürüp, un eleyelim. Yan kenarları çok az içe doğru çevirelim. Düzgün bir dikdörtgen elde edelim. Patatesli iç harcımızı uzun olan kenara eşit bir şekilde yayalım. Çok sıkı olmayacak şekilde rula saralım.Rulomuzu sekiz eşit parçaya bölelim. (İstenirse daha küçük kesip onikiyede bölünebilir.) Üç yufkadan yirmi dört adet börek çıkıyor. Kestiğimiz börekleri yağlanmış tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürelim. Isıtılmış 190 derece fırında pişirelim. Çıtır çıtır el açması tadında börekler oluyor.Herkese tavsiye ederim. Bu börekte yağ ne kadar fazla olursa o kadar gevrek ve lezzetli oluyor.Aksi takdirde böreğimiz kuru olur.

1 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

merhabalaar:)
ne hoşş ne cici bir sayfa bu öyle..
takipçinizim bundan böyle.
bende sizi bekliyorum sayfama,arzu ederseniz elbette.
sevgilerimle...
:)