24 Haziran 2012 Pazar

PASTANE POĞAÇASI







MALZEMELER
  • 1 paket oda sıc.margarin
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 büyük çay bar.sıvıyağ
  • 1 büyük çay bar.süt
  • 1 büyük çay bar.su
  • 2 çorba kaş.tozşeker
  • 1 tatlı kaş.tuz
  • 1 adet yumurta+1 yumurta akı
  • aldığı kadar un
Üzerine:
  • 1 yumurta sarısı
  • sıvıyağ
  • susam veya çörekotu
İç harç:
  • peynir, maydanoz
YAPILIŞI
  • Karıştırma kabına yaş mayayı, tozşekeri, ılık su ve ılık sütü koyup karıştırarak mayayı eritelim. Sıvıyağı, oda sıcaklığındaki margarini, tuzu, 1 tüm yumurtayı ve 1 yumurta akını ekleyip, elimizle yağın ve diğer malzemelerin karışmasını sağlayalım.Yavaş yavaş unu eleyerek ekleyip, kulak memesinden biraz yumuşak hamur yoğuralım. Hamurumuzun üzerini kapatıp mayalanması için bekletelim.
  • İç harç için kıyılmış maydanoz ile peyniri ezerek karıştıralım.
  • Mayalanan hamurumuzdan iri yumurta büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayalım. Tezgah üzerinde elimizle çay tabağı büyüklüğünde açalım. İç harcımızdan ortasına koyalım. Yarım ay şeklinde kapatıp, elimizin bilek kısmıyla, poğaçanın ortasına hafif bastıralım.Tepsiye dizip mayalandıralım.
  • Mayalanan poğaçaların üzerine sıvıyağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürelim.Isıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Bu ölçüden 22 adet poğaça çıkmaktadır. Herkese tavsiye ederim. Yiyenler tarafından beğenilen bir poğaçadır.Afiyet olsun.

1 yorum:

Esma Ercengiz dedi ki...

Şu bilekle bastırma işi ilgimi çekti. Aynı pastane poğaçası gibi olmuş. Ellerinize sağlık..

EsEr - Vakit Buldukça