19 Mayıs 2012 Cumartesi

AYVA TATLISI


Mevsimin son ayva tatlısı







MALZEMELER
  • 6 adet ayva
  • 15 çor.kaş.tozşeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 5-6 adet karanfil
  • 1 su bar.hibiskus
  • 2 adet elma
  • kaymak veya çiğ krema
YAPILIŞI

Ayvaları yıkayalım.Kabuklarını soyup,çekirdek yataklarını çıkaralım.Tekrar yıkayıp derin bir tencereye yerleştirelim.Her yarım ayvanın üzerine birer çorba kaşığı toz şekeri paylaştıralım.[Ben her dört yarım ayva için fazladan bir kaşık daha şeker serpiyorum].Kenarlarına karanfil ve çubuk tarçını yerleştirelim.Renk vermesi için hibiskusuda ara boşluklara ve üzerine serpelim.Ayvaların hizasına gelecek kadar su ekleyip kapağını kapatıp, ayvalar iyice yumuşayıp renk alana kadar pişirelim.Suyu az gelirse sıcak su eklenebilir.Ayvalar iyice piştikten sonra servis kabına alalım.Tencerede kalan hibiskuslu karanfilli suyunu tel süzgeçten süzdürelim.İki adet rendelemiş olduğumuz elmayı bu suya ekleyip renk alıp yumuşayana kadar pişirelim.Daha sonra ayvaların oyuk kısımlarına doldurup kaymak veya çiğ krema ile servis edelim.

Hiç yorum yok: