21 Mayıs 2012 Pazartesi

TEL ŞEHRİYE SALATASI



MALZEMELER
  • 2 su bar.tel şehriye
  • Sıcak su
  • 1 tavuk göğsü
  • 1/2 demet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 250 gr.mantar
  • baby mısır konservesi
SOS
  • limonsuyu,zeytinyağı,tuz,karabiber
  • isteğe göre nar ekşisi ve sumak
YAPILIŞI

Tel şehriye, teflon tencerede sıvıyağı ile beraber açık kahverengi olana kadar karıştırılarak kavrulur.Şehriyelerin hizasında sıcak su eklenip biraz diri kalacak şekilde pişirilir.Kapağı kapatılıp demlenirken, haşlanan tavuk etleri ince ve uzun bir şekilde didiklenir.Limonlu suda haşlanan mantarlar dilim halinde doğranır.Taze soğan.maydanoz,dereotu ve kırmızı biberler ince bir şekilde doğranır.Baby mısır yıkanıp,süzdürülüp dilimlenir.Demlenip ılımış olan şehriyeler karıştırma kabına alınır.Üzerine doğranan yeşillikler,didiklenen tavuk ve mısır eklenip hepsi harmanlanır.Ayrı bir kasede çırpılan sos malzemeleri salataya eklenip karıştırılır.Servis yapılır.

Hiç yorum yok: