23 Mayıs 2012 Çarşamba

HAŞHAŞLI AÇMA


MALZEMELER
  • 6 su bar.un
  • 1 su bar.sıvıyağ
  • 1 su bar.ılık su
  • 1 su bar.ılık süt
  • 1 paket yaşmaya
  • 3 çor.kaş.tozşeker
  • 1 tatlı kaş.tuz
İÇİ:
  • 100 gr.haşhaş ezmesi
  • 100 gr.tereyağ
  • 1 su bar.ceviz
ÜZERİNE
  • 2 yumurta sarısı
YAPILIŞI

Karıştırma kabına un elenerek konur.Unun ortası açılır, ılık su, ılık süt, maya ve tozşeker konur.Karıştırılıp mayanın kabarması sağlanır.Daha sonra sıvıyağ ve tuz eklenip, yumuşak bir hamur yoğrulur.Yoğrulan hamurun üzeri kapatılıp bir süre mayalanması için bekletilir.Bu arada oda sıcaklığındaki tereyağı ile haşhaş karıştırılır.içine ceviz içi eklenir.Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır.Bezeler elde tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp içine tereyağlı, haşhaşlı, cevizli karışımdan sürülüp, rulo yapılır.Ruloları elimizde hafif uzatıp, biraz kıvırdıktan sonra simit şekli verilip, uçları birleştirilir.Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir.Tepsi mayası yapılır.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Isıtılmış 190 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: