20 Mayıs 2012 Pazar

UN ÇORBASI-KESME ÇORBA






MALZEMELER
  • 150 gr dana kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 adet ince sivri biber
  • 1 çor.kaş.domates salçası
  • 1 çor.kaş.tereyağ
  • sıvıyağ
  • 2 tatlı kaş.toz kırmızıbiber
  • 2 tatlı kaş.kuru nane
  • 1 tatlı kaş.tuz
  • 1/2 su bar.kurutulmuş kesme çorba {tel veya arpa şehriye kullanılabilir}
  • 5-6 su bar.su
YAPILIŞI

Tencereye kıymamızı koyalım, biraz su ilave edip kaşıkla ezerek kıymanın tanelenmesini sağlayalım.Kıyma suyunu salıp,çektikten sonra tereyağı ve sıvıyağını ekleyelim.ince doğranmış sivribiberleri kıyma ile beraber kavuralım.salçayı ve kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ekleyelim.salçanın kokusu çıktıktan sonra toz kırmızıbiberi.naneyi ve tuzunu ekleyelim.Kavrulan iç harcımıza sıcak su ekleyip kaynamasını bekleyelim.Bir iki taşım kaynayıp özleştikten sonra hazır kesilmiş olan kesme çorbalarımızı atalım.5-10 dakika kaynatıp, pişince ocaktan alıp sıcak servis yapalım.

KESME ÇORBA HAMURU
  • 2 su bar.un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaş.tuz
  • su
Aynen mantı hamuru gibi sert bir hamur hazırlanır.Hamur biraz dinlendirilip,açılır.Açılan hamurlar dörde bölünüp incecik şeritler halinde kesilir.Daha sora ise kesilen şeritler yarım cm.lik ufak parçalara kesilir.Eskiden elde kesilen bu hamurlar günümüzde mantı kesme makinaları sayesinde kolayca kesilmektedir.Hatta Kayseride marketlerde hazır kesilmiş olarak paketlenmiş olarak satılmaktadır.

Hiç yorum yok: