23 Mayıs 2012 Çarşamba

ÇİKOLATALI PUDİNG





MALZEMELER
  • 1 litre süt
  • 2 çor.kaş.pirinç unu
  • 2 çor.kaş.mısır nişastası
  • 2 çor.kaş.kakao
  • 1 su bar.tozşeker
  • 50 gr.bitter çikolata
  • 1 paket vanilya
YAPILIŞI

Tencereye pirinç unu,nişasta,kakao ve şeker konur.Çırpıcı ile karıştırılarak üzerine süt eklenir.Ocağa konur, karıştırılarak pişirilir.Kaynadıktan sonra 2 dakika daha karıştırılarak pişirilir.Ocaktan alınıp içine bitter çikolata ve vanilya eklenir, yine çırpıcıyla karıştırılarak çikolatanın erimesi sağlanır.Sıcakken kaselere konur.Soğuyunca üzeri istenilen şekilde süslenir.Dolapta birkaç saat bekletip, soğuk olarak servis edilir.

Hiç yorum yok: