30 Mayıs 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR





MALZEMELER
  • 4-5 adet enginar
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 çay bar.bezelye
  • 1 çay bar zeytinyağı
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tatlı kaş.un
  • 1 tatlı kaş.tozşeker
  • 1 çay kaş.tuz
  • 1 tutam dereotu
YAPILIŞI

Tencerede zeytinyağı içinde,küp doğradığımız soğanları sote edelim.Ardından küp doğradığımız havuçları ekleyelim, hafif rengi dönünce aynı büyüklükte doğradığımız patatesleride soteleyelim.Bir miktar sıcak su ekleyip, limon suyunu,unu,şekeri ve tuzunu atalım.Enginarlarıda oyuk kısmı tencereye bakacak şekilde içine yerleştirelim.Bezelyeyi ilave edelim.Sebzelerin hizasına ulaşacak kadar suyunu ekleyip,kapağını kapatalım.orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.Kapağı kapalı olarak soğutup,dereotu ile servis edelim. (İstenirse patates,havuç,bezelye yerine hazır garnitür kullanılabilir.

Hiç yorum yok: