20 Mayıs 2012 Pazar

KEŞKÜL




MALZEMELER
  • 1 litre süt
  • 1 su bar.tozşeker 
  • 1/2 su bar.pirinç unu {1 su bar.su ile açılacak}  
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 çay bar.çekilmiş badem
  • 1/2 çay bar.çekilmiş antep fıstığı
  • 1/2 çay bar.hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
YAPILIŞI

Tencereye, yumurta sarısı ve sütü ekleyip çırpalım.Kaynamaya başlayancı şekeri ekleyelim.Ayrı bir kapta su ile açmış olduğumuz pirinç ununu tel süzgeçten geçirerek, tencereye karıştırarak ekleyelim.Çekilmiş bademi,antep fıstığını ve hindistan cevizini ekleyelim.Sürekli karıştırarak 10 dakika kadar pişirelim.En son vanilyayı ekleyip, karıştıralım.Servis kaselerine paylaştıralım.Üzerini süsleyip soğuk servis edelim.

Hiç yorum yok: