30 Mayıs 2012 Çarşamba

MAHLEPLİ KURABİYE




MALZEMELER
  • 4 çor.kaş.tereyağı (oda sıc.)
  • 1 çay bar.sıvıyağ
  • 1 çay bar.yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • 1 pk.kabartma tozu
  • 1 tatlı kaş.mahlep
  • 1 tatlı kaş.silme tuz
  • aldığı kadar un
üzerine:1 yumurta sarısı,susam,çörekotu

YAPILIŞI

Karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağ,sıvıyağ ve yoğurt karıştırılır.Diğer malzemeler eklenip kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır.Merdane ile açılıp,istenilen kalıpla kesilir.Yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam veya çörekotu atılır.Isıtılmış 180 derece fırında pişirilir.